Roletni.com.mk - Ролетни, венецијанер, вариолајт, комарници

JA Slideshow - http://www.joomlart.com

Вариолајт

Е-пошта Печати PDF

 

Вариолајтот или уште познат како тракаста завеса е една од најупотре- буваните завеси во деловните објекти како и  во домовите со футуристички ентериер.

Вариолајтот се состои од алуминиумска шина на која се закачени траки со димензии најчесто помеѓу 8 и 13 см. Траките имаа можност да ротираат и да се собираат на страна. Цената на вариолајтот ја диктира материјалот од кој се изработени траките бидејќи постојат покрај стандардните, траки кои се изработени од  плотна кои се огноотпорни, можат да се перат и слично. Постојат и траки кои се целосно пластични.

 

Што имате поставено на вашите прозорци?
 

Посетители

Има 9 гости присутни