Фиксни комарници

Фиксните комарници како што може да се заклучи од името се комарници кои од кога ќе се постават не се предвидени да се вадат или поместуваат. Тие се во вид на рамка и потсетуваат на старите дрвени рамки меѓутоа со битна разлика што се изработени од електростатски фарбана алуминиумска легура и мрежа од фиберглас која е отпорна на променливи надворешни влијанија.

Ние во Роло-Нет при изработка на комарниците користиме исклучиво најквалитетна фиберглас мрежа на светскиот број еден производител PHIFER