Комарници

Плиссе

Плиссе комарниците се релативно нов производ на нашиот пазар, тие претставуваат комарник кој се собира по принципот на армоника. Фиберглас мрежата е специјално трансформирана да завземе облик на армоника и со помош на алуминиумските профили , конците и рачките истата може да се отвара и затвара. Начинот на ракување е многу едноставен а истотака и одржувањето. …

Плиссе Read More »

Шибер комарник

Шибер комарниците се најидеално решение за отвори каде има поставено двокрилни, трокрилни како и шибер балконски врати. Изработени се од најквалитетните алуминиумски профили на реномираниот производител ALUMIL и висококвалитетна фиберглас мрежа на светскиот број еден производител PHIFER. Тие се најлесните комарници за ракување , но истотака и најквалитетните кога станува збор за одржување. Самото димензионирање на профилите, употребата на специјални …

Шибер комарник Read More »

Врата комарници

Комарниците за врати се изработени од алуминиумски електростатско фарбани профили и фиберглас мрежа. Најчесто се употребуваат за заштита со комарници на балконските и влезните врати. Принципот на работа на овој тип комарници е базиран на употреба на повеќе шарки  на кои виси и ротира крилото , истите имаат рачки, магнети како и четки кои служат …

Врата комарници Read More »

Роло комарници

Роло комарниците се моментално врвот во технологијата на изработка на комарници. Роло комарниците се изработени целосно од електростатски фарбан алуминиум како и од најфина фиберглас мрежа. Предноста на овие комарници во однос на другите е што се подвижни т.е овозможуваат мрежата да се собира и извлекува од сопствената кутија по потреба. Со ова се добива …

Роло комарници Read More »

Фиксни комарници

Фиксните комарници како што може да се заклучи од името се комарници кои од кога ќе се постават не се предвидени да се вадат или поместуваат. Тие се во вид на рамка и потсетуваат на старите дрвени рамки меѓутоа со битна разлика што се изработени од електростатски фарбана алуминиумска легура и мрежа од фиберглас која е …

Фиксни комарници Read More »