Ролетни

Алуминиумски ролетни

Алуминиумските ролетни моментално се најквалитетни и најтрајни ролетни што ги има на пазарот. Како што знаеме алуминиумот е метал што за разлика од пластиката нуди поголема цврстина, трајност и помали можности за деформации и дефекти. Во својата внатрешност алуминиумските ролетни се исполнети со пур – пена што им дава на ролетните добра термичка и звучна …

Алуминиумски ролетни Read More »

Пластични ролетни

Пластичните ролетни се најчесто употребуваните ролетни како кај нас така и во светот. Овој тип на ролетни нуди најдобра термичка и светлосна заштита во однос на цената. Исто така овие ролетни со новиот тип на широка пластична шина овозможува и заштита од надворешните временски влијанија и на самите прозори. Што треба да прашате и да …

Пластични ролетни Read More »

Метални ролетни

Металните ролетни се употребуваат и изработуваат само за поголеми отвори (гаражни врати, магацини и слично). Тие се добар избор поради тоа штоа се поевтини од  сличните на нив алуминиумски ролетни. За овие ролетни поради голема тежина неопходно е поставување на електричен систем за подигање и спуштање.

Дрвени ролетни

Дрвените ролетни се одлика на некои поодминати времиња и тие поради нивната гломазност, тежина и потреба за константно одржување повеќе не се употребуваат.