Венецијанер

Дрвен венецијанер

Дрвениот венецијанер во одредени домови може да се вклопат со ентериерот и да дадат допринос во изградување на истиот истакнувајќи ја добро познаата топлина на дрвото. Поради тоа што дрвените венцијанер ролетни чинат околу 4 пати повеќе  од алуминиумските ролетни повеќето луѓе се одлучуваат за алуминиумска имитација на дрво. Венецијанер ролетните се разликуваат според нивната …

Дрвен венецијанер Read More »

Пластичен венецијанер

Пластичните венецијанер ролетни се со ист принцип на работа со алуминиумските со  таа разлика што наместо алуминиум се користи пластика за нивна изработка. Поради незначајната разлика во цена во однос на алуминиумот, а и поради тоа што моментално ги нема кај нас нема да се задржуваме на истите.

Алуминиумски венецијанер

Алуминиумските венецијанер ролетни се најчест и најпогоден избор денес во станови и објекти кои сакаат да ги исфрлат од употреба старите гломазни завеси. Како што може да се претпостави од претходниот текст венецијанерот се ролетни кои се поставуваат од внатрешната страна на прозорот и имаат за цел да ја заменат завесата. Тие доаѓаат во повеќе …

Алуминиумски венецијанер Read More »